Stucadoor

Een stucadoor nodig voor het maken van mooie gladde en strakke wanden en plafonds in uw woning of bedrijfsruimte? Dan bent u bij de stucadoor van WandenPlafondSpuiten.nl aan het juiste adres.

Wij hebben een zeer tevreden klantenkring van zowel particuliere als zakelijke klanten. Lees hier wat anderen over ons vertellen op de pagina stucadoor reviews.

Van standaard stucwerk tot de meest bijzondere stuc toepassingen of afwerkingen. Met steeds vernieuwende materialen en technieken staan wij garant voor stucwerk van de beste kwaliteit. Of het nu gaat om een particuliere woning of om een bedrijfspand, onze vakbekwame stukadoor helpt u uw wensen te realiseren.

Onze stucadoor levert kwalitatief stukadoorswerk. Wij zijn werkzaam in een groot deel van Nederland en België. Vakkundigheid, netheid en professionaliteit staan bij de Nederlands sprekende stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl hoog in het vaandel.

Door onze jarenlange ervaring in de particuliere en zakelijke branche kunnen wij alle voorkomende traditionele- en moderne stukadoorswerkzaamheden voor u verrichten.

Bel ons nu op 010 - 3105035 voor meer informatie over het stucen van uw woning of bedrijspand door onze stucadoor. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen belt u dan voor een stucadoor of plafonneerder s.v.p. 0031 10 3105035. Ook onze klanten in België zijn wij zeer graag van dienst!

Ervaren vakbekwame stucadoor voor al uw stucwerk

Wanden stucen laat u natuurlijk doen door een ervaren stucadoor. Goede stucadoors zijn echter schaars. En dat is niet voor niets, want goed stucen is vakwerk. Goed stukadoorswerk getuigt van kwaliteit en vakmanschap. De stukadoor van WandenPlafondSpuiten.nl weet waaraan duurzaam en mooi vormgegeven stucwerk moet voldoen. Onze stucadoor denkt met u mee, zoekt samen met u naar oplossingen en geeft advies over het stuc werk.

Bovendien werkt onze stucadoor snel en vakkundig. Voor u het weet zijn uw wanden of plafonds voorzien van strak raapwerk, pleisterwerk of spachtelputz. En niet onbelangrijk: onze stukadoor zorgt ervoor dat hij alles netjes achterlaat.

Het vak van stucadoor brengt een lang leerproces met zich mee. Hij doorloopt een jarenlange scholing en moet minimaal zeven jaar ervaring hebben opgedaan om zelfstandig te mogen stucen. Daarna zijn de stucadoors geheel zelfstandig en kunnen ze elke stuc klus aan! De stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl zijn in het bezit van diploma’s en hebben jarenlange ervaring in het stucadoren.

afmessen door stucadoor
Afmessen door stukadoor
stucadoren zonder scheuren

Om terugkerende scheuren in de eindlaag te voorkomen wordt over kieren, naden en gaten in de ondergrond gaasband aangebracht. De stukadoor mest dit gaas af met gips zodat dit goed vast zit en er een eerste dunne laag gips over dit gaas en de ondergrond kan worden aangebracht. Hierna volgt een volgende laag zoals bijvoorbeeld spackspuitwerk of stucwerk.

Werkzaamheden van de stucadoor

De stucadoor van WandenPlafondSpuiten.nl is er voor al uw stukadoorswerk. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende wand- en plafond afwerkingen dat het voor de klant moeilijk is een keuze te maken.

Stucwerk kent een grote variatie in kleur, textuur en soort. Van glad strak pleisterwerk, een accentmuur met een marmer- of betonlook tot en met het stuken van klassieke ornamenten en lijstwerk. Alle wanden en plafonds worden met uiterste zorg door onze stukadoor behandeld.

De werkzaamheden van onze stucadoors bestaan uit:

 • Aanhelen en of repareren van muren en/of plafonds
 • Behangklaar maken van licht beschadigde muren
 • Wand en plafond sausklaar afwerken (glad en vlak)
 • Wand en plafond afwerken met fijn schuurwerk
 • Raapwerk
 • Gladpleisteren (superglad)
 • Fijn pleisterwerk (glad stucen)
 • Gladmaken van wanden na het wegbreken van tegels in badkamer of toilet
 • Aanbrengen van diverse sierpleisters zoals spachtelputz, granol, marmerplast, metalicpleister en betonlook
 • Aanbrengen van lijsten en ornamenten, zowel nieuw als restauratiewerk (onze stucadoor maakt deze origineel van gips in plaats van kunststof ornamenten)
 • Badkamers en keukens tegelklaar opleveren, vlak en waterpas
 • Glad stucen van steenstrips
 • Afwerken van gipsplaten
 • Airless latex spuiten van plafonds, wanden en muren: de stucadoor maakt de wanden en plafonds strakker en mooier dan met de verfroller
 • Airless spack spuiten van plafonds, wanden en muren, met als resultaat een mooie gelijkmatige korrelstructuur

Alle werkzaamheden worden door onze stucadoor ‘onder de rij’ uitgevoerd. Dit is een methode waarbij met behulp van de juiste middelen altijd een haaks en glad eindresultaat wordt verkregen.

Plafonds worden vaak glad gestuct en airless afgespoten met latex muurverf. Als de klant het goedkoper wil, dan is spack spuiten (een korrelige plafond- of wandafwerking) een optie. Bij spack- en latex spuiten wordt door onze stucadoor altijd gebruik gemaakt van een machinale bewerking d.m.v. een airless spuitsysteem.

Na het stucadoren van uw wanden en/of plafonds, oogt uw ruimte niet alleen veel mooier en weer als nieuw, maar uw muren zijn ook beter beschermd. De isolerende waarde neemt namelijk toe door het stucen en het indringen van vocht en geluid wordt geminimaliseerd.

Werkwijze van ons stucadoorsbedrijf

Na het ontvangen van uw e-mail of telefoontje, maakt onze stucadoor een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U vertelt welke stuc werkzaamheden u wilt laten verrichten. Onze stucadoor luistert goed naar uw wensen en geeft advies over het stukadoorswerk. Samen met u bekijkt de stucadoor voor welke stuc afwerking er gekozen wordt en bespreekt met u de werkwijze. Uiteraard worden deze uit te voeren werkzaamheden in een kosteloze en vrijblijvende offerte aan u aangeboden. Lees hier meer over de werkwijze van onze stucadoor.

Kosten stucadoor

De kosten van een stucadoor zijn heel verschillend. Dit heeft uiteraard te maken met de soort afwerking die u kiest, maar ook met de kwaliteit van de stucadoor. De stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl leveren kwalitatief goed stucwerk, maar u betaalt bij ons niet meer dan nodig is.

De omstandigheden bepalen de kosten van het stukadoorswerk. Zo heeft de huidige ondergrond te maken met de prijs die wij berekenen. Een muur die behangklaar is, betekent minder stucwerk voor onze stukadoors en dus lagere prijzen. De prijzen van het stucadoren zijn bijvoorbeeld juist weer hoger als u een wandafwerking wenst waarvoor bijvoorbeeld een grotere laagdikte is vereist. Daarnaast: hoe groter de opdracht, hoe lager de prijs per m2.

Voordeel door verlaagd btw tarief bij onze stucadoor

Op het moment hoeft u tijdelijk in veel gevallen slechts 6% btw te betalen i.p.v. 21% btw over het uurloon van een stucadoor. Een goede reden dus om nu uw woning of bedrijfspand te verfraaien door mooi stucwerk. Lees hier meer over het verlaagd btw tarief stukadoren en stucadoor.

Een stucadoor van WandenPlafondSpuiten.nl biedt u de volgende voordelen:

 • Klantvriendelijkheid en vele jaren ervaring.
 • Gratis advies en prijsopgave.
 • Uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen.
 • Een goede stucadoor levert de basis voor een verdere inrichting.
 • Snelle en nette uitvoering.

Onder ‘netjes en schoon werken‘ verstaan wij bijvoorbeeld het gebruik van dubbel schoeisel. Een paar voor op de werkplek en een paar voor daarbuiten. Wij werken zo schoon mogelijk. Na oplevering nemen wij alle afval netjes mee, ruimen op en laten de werkplek achter zoals vóór ons bezoek. Zo zouden wij het namelijk zelf ook graag zien.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden waarmee de stucadoor van wandenplafondspuiten.nl u van dienst kan zijn? Wilt u vrijblijvende informatie over de kosten of prijzen van onze stucadoor?

Bel ons dan nu op 010 - 3105035 of  vul hier het contactformulier in. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Geschiedenis van de stukadoor

Reeds in de Romeinse tijd was (sier) stucwerk een belangrijk onderdeel van de binnenhuisverfraaiing van huizen (bijvoorbeeld in Pompeï). Ook in de islamitische architectuur wordt een stucadoor ingezet voor de verfraaiing van moskeeën en paleizen.

In de Renaissance, en vooral in de Baroktijd, werd een sier stucadoor veel gevraagd als decorateur van kerken, paleizen, burgerhuizen en openbare gebouwen. Deze stucadoors waren soms echte kunstenaars. Zij pleisterden ingewikkelde decoratieschema's, trompe-l'oeils, landschappen en allegorische taferelen op wanden en plafonds.

Aan het einde van de 17e eeuw ontstond in Zuid-Duitsland de Wessobrunner School. Meer dan 600 bekende stucadoors hebben deze school doorlopen. In de 18e eeuw reisden de beste sier stukadoors door Europa om hun talenten aan te bieden aan vorsten, prelaten en stadsbesturen.

Ook het werk op de foto links in de Wieskirche te Steingraden in Duitsland, uit handen van Dominikus Zimmermann is hiervan het resultaat.

In de 18e eeuw waren in Amsterdam, Den Haag, Delft en Leiden Italiaanse stukadoors actief. Het stadhuis van Goes heeft stuc decoraties van de stucadoor Giuseppe Soldati. Geleidelijk kwamen er ook inheemse stucadoors die konden sier stuccen.

Bekend is het rijk geornamenteerde stucwerk in gangen, trappenhuizen, tuinkamers en andere zalen in veel Amsterdamse grachtenpanden (bijvoorbeeld Herengracht 475 van de hand van stucadoor Jan van Logteren).

In de 19e eeuw kwam er ontzettend veel vraag naar sier stucwerk in burgerhuizen. Het sier stucwerk werd steeds meer in geprefabriceerde vorm geleverd. Later werd het zelfs gemaakt van kunststof (polystyreen). Na de Tweede Wereldoorlog en onder invloed van het Nieuwe Bouwen verminderde de vraag naar sier stucwerk. In de huidige interieurs wordt vaak voor gladgestuukte muren en plafonds gekozen.

Het enige stucwerk museum ter wereld, het Kleine Stuckmuseum, bevindt zich in Freiburg im Breisgau.

Reviews stucadoor / stucwerk

review stars

Onderstaande klantenbeoordelingen hebben wij verzameld door onze klanten hierom te vragen maar ook door deze over te nemen van websites waar mensen iets over ons plaatsten.

klantenbeoordelingen en reviews

Over het stucen en spuiten van wanden en plafonds van zijn appartement door onze stucadoor in Breda Noord-Brabant, schreef Edwin:

‘Ouderwets goed vakmanschap, die mensen houden van hun werk!’

Vanaf het begin van (email) contact duidelijk en oplossingsgericht. Mijn appartement moest in zeer korte tijd gestuced en gespoten worden. Er waren wat meer randjes en wat meer vierkante meters dan verwacht.

De stucadoor ging uit zichzelf op zaterdag en zondag door zodat er genoeg droogtijd was voor t spuitwerk. Hulde! De spuiter was zeer zorgvuldig in het afplakken. Alle randjes en vlakken waren gespoten. En anders niks! Geweldig bedrijf en goede klus!

Pluspunten: Afspraak is afspraak, geen gedoe en vakwerk (vlak is vlak, glad is glad!)

Relevantie: stucen spuiten Breda

informatie wandenplafondspuiten.nl

Bekijk de meest recente beoordeling over ons ook op de onafhankelijke website voor klantenbeoordelingen Allebedrijvenin.nl en overtuig uzelf van de vakkennis en uitstekende service die u als onze klant ontvangt.

klantenbeoordelingen en reviews

24 augustus 2014 om 00:06 schreef dhr. Fred Magnee uit Zoetermeer over het stucwerk van onze stucadoor:

‘Topwerk voor een uitstekende prijs’

Zijn niet van te voren komen kijken en vertrouwde op mijn metingen; bleek hierdoor wel wat meerwerk te zijn, is later wel van te voren besproken en extra prijs vastgesteld; persoonlijk vriendelijk telefonisch contact; goede prijsstelling; kon op korte termijn aan de slag, zo min mogelijk dagen tussen stucwerk en spuiten;

Denken mee en makkelijke opstelling t.a.v. uitruimen kamers en verplaatsen grote kasten; alles werd goed afgedekt; de stucadoor bleek niet goed ingelicht over wat precies aan te treffen, maar was zelf heel soepel; kwaliteitswerk

Pluspunten: goede prijs; kwaliteitswerk; korte wachttijd; vriendelijke mensen

button naar de pagina met reviews

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden waarmee de stucadoor van WandenPlafondSpuiten.nl u van dienst kan zijn? Wilt u vrijblijvende informatie over de kosten of prijzen van onze stucadoor?

Bel ons dan nu op 010 - 3105035 of  vul hier het contactformulier in. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.


latex spuiten    spack spuiten    stucwerk

stucwerk wanden en plafonds
stucen buitengevel

reviews WandenPlafondSpuiten.nl

Uw keuken of meubels laten spuiten in elke gewenste kleur?

Kijk hier op onze vertrouwde partnerwebsite:

meubel- en keuken spuiterij Eurobord.nl

facebook logo

Bel nu voor een
gratis offerte
010 - 310 50 35

klik op de foto's voor vergroting

©    WandenPlafondSpuiten.nl  |  Boterdiep 17   3077 AW   Rotterdam  |  Tel. 010 3105035  |  Disclaimer & privacy policy
Webbouw  |  SEO  |  Social Media  door site4lease  webworks