Stucwerk Rotterdam

Stucwerk Rotterdam staat garant voor stucwerk van de beste kwaliteit, met steeds vernieuwende materialen en technieken. Stucwerk of stucen is het glad en vlak maken van muren, wanden en plafonds d.m.v. een afwerklaag van cement- of gipsgebonden mortel. Deze pleister afwerklaag varieert in samenstelling door verdere toevoegingen en is ter verfraaiing of bescherming van wand en plafond.

WandenPlafondSpuiten.nl heeft een zeer tevreden klantenkring in Rotterdam en omgeving van zowel particuliere als zakelijke klanten. Lees hier wat anderen over ons vertellen op de pagina stucwerk Rotterdam reviews.

Stucwerk wordt aangebracht door onze ervaren stukadoor uit Rotterdam. Dit gebeurt voor het grootste deel handmatig met behulp van speciaal stukadoorsgereedschap. Stucwerk Rotterdam levert vakwerk, van standaard stucwerk tot de meest bijzondere stuc toepassingen of afwerkingen.

De ervaren stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl uit Rotterdam verrichten sinds vele jaren stucwerkzaamheden voor zowel particulieren als bedrijven in de renovatie en nieuwbouw.

Wij zijn gevestigd in Rotterdam en voornamelijk werkzaam in Rotterdam en omgeving, maar ook in de rest van Nederland en België kan stucwerk Rotterdam u uitstekend van dienst zijn.

Bel nu WandenPlafondSpuiten.nl op 010 - 3105035 voor meer informatie over het aanbrengen van stucwerk in uw woning of bedrijspand in Rotterdam en omgeving. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

klantenbeoordelingen en reviews

Over het stucwerk van onze stucadoor in Rotterdam, Zuid-Holland schreef Eelco:

‘Goede kwaliteit, hoge service prettige communicatie’

Goed bedrijf met gemotiveerde medewerkers. Komen afspraken na en werken netjes en secuur.

Relevantie: stucwerk, stucadoor in Rotterdam


Mogelijkheden stucwerk Rotterdam

Raapwerk of raaplaag

raapwerk of raaplaag woning in Rotterdam

Raapwerk is het vlak en strak maken van ruwe wanden en plafonds door het aanbrengen van een vrij dikke laag gipsmortel. Bij dunnere lagen, tot 6 millimeter, wordt het pleisterwerk genoemd.

Een raaplaag is tussen de 7 millimeter en 5 centimeter dik. Raapwerk zorgt voor een gladde ondergrond voor vrijwel alle verdere plafond- en wandafwerkingen: spachtelputz, sierpleister, verf, sausen, behangen, enz. Stucwerk Rotterdam bespreekt met u van tevoren uw voorkeur voor de mate van gladheid van het raapwerk.

Door raapwerk zijn scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te "rapen". Bovendien kunnen door de grotere laagdikte in raapwerk, togen en andere ronde profielen worden verwerkt.

Raapwerk wordt gedaan met gips. Gips werkt brandvertragend en vochtregulerend: het kan vocht opnemen en het opgenomen vocht weer afstaan. Vanwege de dikte is een raaplaag ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders.

Stucwerk Rotterdam zorgt ervoor dat de raaplaag altijd haaks en waterpas gezet wordt. Dat is enorm belangrijk, met name als er later tegelwerk wordt aangebracht. Als de wand niet goed waterpas is, dan ziet u dit terug in het tegelwerk. Ook in de keuken en badkamer is het erg belangrijk dat de raaplaag waterpas en haaks is. Zo niet, dan krijgt u een lelijke kier te zien tussen het aanrechtblad, de keukenkastjes en de wand of tussen de douchebak, het bad en de wand.

Pleisterwerk of pleisterlaag

Houdt u van strakke wanden en plafonds in uw woonkamer of andere ruimtes? Dan is pleisterwerk het product dat stucwerk Rotterdam u aanbeveelt. Bij pleisterwerk worden bestaande (betonnen) wanden en plafonds vlak en strak gemaakt door het aanbrengen van een dunne laag gipsmortel.

Een pleisterlaag kan tussen de 1 en 6 millimeter dik zijn. Pleisterwerk is overal binnenshuis mogelijk, als er een goede ondergrond aanwezig is. Een pleisterlaag zorgt voor een gladde ondergrond voor vrijwel alles: spachtelputz, sierpleister, verf, sauzen, behang, etc. U bepaalt hoe glad u uw wanden of plafond wilt hebben en stucwerk Rotterdam voert uw wensen uit.

Pleisterwerk is mogelijk als strakke afwerking van uw woon- en slaapkamers, maar is ook geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Pleisterwerk is net als raapwerk vochtregulerend en heeft brandvertragende eigenschappen.

U bepaalt van tevoren of u na de oplevering van het pleisterwerk uw muren wilt sausen of behangen. U kunt namelijk kiezen uit twee vormen van glad pleisterwerk: sausklaar pleisterwerk of behangklaar pleisterwerk. Behangklaar pleisterwerk is strak getrokken en ideaal om te behangen. Bij sausklaar pleisterwerk levert stucwerk Rotterdam het pleisterwerk spiegelglad af zonder oneffenheden.

Behangklaar stucwerk door stucwerk Rotterdam

Stucwerk Rotterdam adviseert u voor behangklaar stucwerk te kiezen, indien u uw muren wilt behangen. Bij behangklaar stucadoren is het stucwerk net iets minder glad dan stucwerk dat schilder- of sausklaar is. Dit is meestal wat goedkoper in prijs, omdat de stucadoor iets minder werk heeft. Behangklaar stucwerk is ruim voldoende als ondergrond voor fraai strak behangwerk.

Stucwerk Rotterdam werkt als volgt om behangklaar en spack spuitklaar stucwerk te realiseren:

 1. Voorstrijken van wanden en plafonds voor een goede hechting van de nieuw aan te brengen stuclaag.
 2. Aanbrengen en afrijen van een gipslaag om haaksheid van de wand te realiseren.
 3. Afmessen (gladtrekken) van de gipslaag.
 4. Sponsen en nogmaals afmessen van de gipslaag, na droging, voor een glad eindresultaat.
 5. Opruimen van de werkplek. Stucwerk Rotterdam verwijdert alle afplakmaterialen en dergelijke en voert het afval netjes af.

Bovenstaande werkwijze zorgt ervoor dat uw wanden en plafonds strak en glad gestuukt zijn en geschikt om te behangen of af te werken met spack spuitwerk.

Bel nu WandenPlafondSpuiten.nl op 010 - 3105035 voor meer informatie over het aanbrengen van stucwerk in uw woning of bedrijspand in Rotterdam en omgeving. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Stucwerk Rotterdam voor sausklaar stucwerk

Wilt u uw muren of wanden na het stucen voorzien van een mooie kleur door de wanden te sausen, schilderen of in kleur te laten spuiten met ons airless spuitsysteem voor latex verven? Dan adviseert stucwerk Rotterdam u voor 'sausklaar' stucwerk te kiezen. Door sausklaar stucwerk verkrijgt u mooie gladde en strakke wanden.

Stucwerk Rotterdam werkt als volgt om mooi glad sausklaar stucwerk te bewerkstelligen:

 1. Voorstrijken van wanden en plafonds voor een goede hechting van de nieuw aan te brengen stuclaag.
 2. Aanbrengen en afrijen van een gipslaag om haaksheid van de wand te realiseren.
 3. Afmessen (gladtrekken) van de gipslaag.
 4. Sponsen en nogmaals afmessen van de gipslaag, na droging, voor een glad eindresultaat.
 5. Natspuiten met water en nogmaals afmessen.
 6. Nogmaals afpleisteren van het stucwerk om de laatste kleine oneffenheden te egaliseren.
 7. Opruimen van de werkplek. Stucwerk Rotterdam verwijdert alle afplakmaterialen en dergelijke en voert het afval netjes af.

Bovenstaande werkwijze zorgt ervoor dat uw wanden en plafonds super glad en strak zijn en geschikt om af te werken met latex muurverf in elke gewenste kleur. Als u een extra mooie afwerking wilt van uw sausklaar stucwerk wanden, dan adviseert stucwerk Rotterdam uw wanden airless te laten spuiten.

Bel ons nu op 010 - 3105035 voor een snelle en gratis offerte voor het airless spuiten en aanbrengen van stucwerk in Rotterdam en omstreken. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Sierpleister door Stucwerk Rotterdam

Sierpleister is een fraaie wandafwerking die u in in alle mogelijke kleuren kunt laten aanbrengen. Sierpleister is de laatste laag en bepaalt dus de uitstraling van uw wand. Sierpleister is tevens een sterke wandafwerking en dus ideaal omdat het stootvast is en goed schoon te maken. Het aanbrengen van sierpleister is nauwkeurig werk en vraagt om ervaring. Daarom adviseert stucwerk Rotterdam u sierpleister te laten aanbrengen door een ervaren stukadoor.

Sierpleister varieert in uiterlijk door de diverse structuren. Er zijn verschillende soorten sierpleister zoals:

 • Granol stucwerk
 • Spachtelputz stucwerk
 • Barokpleister
 • Rustiekputz stucwerk
 • Minigraniet sierpleister
Lees hier meer over sierpleister door stucwerk Rotterdam

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz of spachtelpleister is één van de bekendste sierpleisters. Spachtelputz is een sierpleister met steenkorreltjes. Hierdoor ontstaat er structuur in uw stucwerk, voor een verzorgde afwerking van wanden en muren.

Spachtelputz stucwerk is stootvast, kleurvast, weerbestendig, afwasbaar en hard van structuur. Hierdoor is deze wandafwerking geschikt voor binnen en buiten.

Lees hier meer over spachtelputz stucwerk door stucwerk Rotterdam

Granol stucwerk

Granol is een sierpleister die uw kamer er totaal anders uit kan laten zien. In de jaren zeventig en tachtig was granol erg populair. Tegenwoordig lijkt granol weer helemaal terug te komen. Het voordeel van granol is dat het eenvoudig overschilderbaar is als u een nieuw kleurtje op uw muren wilt.

Steeds meer klanten van stucwerk Rotterdam laten granol als sierpleister weer aanbrengen op hun muren en wanden. Granol kan in verschillende structuren worden aangebracht. Door de structuur kunnen wij granol in verschillende patronen, vormen en decoraties op uw muren aanbrengen. U kunt kiezen voor een moderne structuur voor een mooie uitstraling.

Granol is een product waarmee de stucadoors van stucwerk Rotterdam al jaren ervaring hebben. Granol wordt met een spaan op de muur aangebracht. Dit kan zowel binnen als buiten.

Schuurplafond of schuurwerk

Een schuurplafond of schuurwerk is traditioneel vakwerk dat stucwerk Rotterdam ook voor u kan uitvoeren. Met een spaan brengt onze stucadoor de decoratieve cirkelvormen op het schuurplafond aan. De stukadoor brengt het schuurwerk in één keer aan en werkt het direct af om het mooie, egale schaduweffect te verkrijgen. De dikte van het schuurwerk varieert van 4 tot 9 mm. Het pleisterwerk op het schuurplafond droogt op in de karakteristieke korrelstructuur en hoeft niet meer te worden gesausd. Schuurwerk wordt meestal toegepast op plafonds en niet op wanden omdat het niet stootvast is.

Bij schuurwerk wordt een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton. Het ‘schuur’ effect realiseert stucwerk Rotterdam door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Dit noemen we ook wel ‘halve manen’ of ‘maantjesplafond’.

Renoveren en opknappen van muren, wanden en plafonds

Ook voor complete renovatie van wanden, muren en plafonds kunt u bij ons terecht. Voor een stuclaag van millimeters dun pleisterwerk tot vele centimeters dikke raaplagen. Neem bijvoorbeeld die oude muur waarvan de pleisterlaag is beschadigd en zelfs hier en daar de stenen zichtbaar zijn.........

Onze stucadoor knapt hem weer voor u op. Wandenplafondspuiten.nl staat voor vakmanschap in wand- en plafondafwerking met alleen de beste materialen. Na het stukadoren heeft u weer een wand of plafond met een strakke gladde pleisterlaag die verder kan worden afgewerkt op één van de bovenstaande manieren naar keuze.

Na het glad pleisteren van wand en/of plafond door onze stukadoor, kunnen deze verder worden afgewerkt. Momenteel erg populaire eindafwerkingen zijn
latex spuiten en spack spuiten. Beide in elke kleur mogelijk. Zowel glad als met structuur. Voor zowel natte- als voor droge ruimtes.

Bel nu WandenPlafondSpuiten.nl op 010 - 3105035 voor meer informatie over het aanbrengen van stucwerk in uw woning of bedrijspand in Rotterdam en omgeving. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Ook renovatie stucwerk bij Stucwerk Rotterdam

Is het stucwerk op uw wanden of plafonds aan een renovatie toe? Of wilt u uw huidige woning laten renoveren? De ervaren stucadoors van stucwerk Rotterdam zorgen voor een professionele en vakkundige renovatie of aanpassing van uw bestaande of net gekochte woning.

In woningen die wat ouder zijn verricht stucwerk Rotterdam renovatie stucwerk door het oude (door bijvoorbeeld vocht en oudheid aangetaste) stucwerk te verwijderen en een nieuwe cement gebonden stuclaag aan te brengen.

Ook kan ons stucadoorsbedrijf plafonds, muren en trappen weer in originele staat herstellen. Voor renovatie stucwerk bent u bij WandenPlafondSpuiten.nl aan het juiste adres: wij bieden u de deskundigheid en vakbekwaamheid die noodzakelijk zijn voor renovatie stucwerk.

Trap renovatie

Traprug voor renovatie van de oude stuclaag door stucwerk Rotterdam
Aangebracht stucanet voor stucwerk in gebogen vormen in Rotterdam
trap na renovatie van stucwerklaag in Rotterdam

Uitgevoerde traprenovatie van het stucwerk van een traprug in Rotterdam. Oorspronkelijk uitgevoerd met gips op riet. Bij deze renovatie werd eerst het losse materiaal verwijderd.

Op de middelste foto is zogenaamd 'stucanet pleisterdrager' aangebracht op de plaats van het orginele riet. Stucanet pleisterdrager is gelast gegalvaniseerd traliewerk met kartonstroken dat tegen de ondergrond kan worden bevestigd met o.a. staaldraad en krammen.

Dit stucanet wordt veelal toegepast op plaatsen en ondergronden met vergrote kans op barsten en scheuren en op plaatsen waar wordt gestuukt in gebogen vormen. Hierop wordt eerst een raaplaag gipsmortel aangebracht als basis die zich vastzet tussen het traliewerk en het karton.

Op de foto rechts is deze raaplaag afgewerkt met een gladde pleisterlaag. Deze pleisterlaag is geschikt als eindafwerking maar kan tevens verder worden afgewerkt met o.a. muurverf in iedere gewenst kleur.

Kosten stucwerk in Rotterdam

De kosten van stucwerk kunnen nogal verschillen. Dit heeft te maken met de soort afwerking die u kiest, maar ook met de kwaliteit van de stucadoor. De stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl leveren kwalitatief uitstekend stucwerk tegen een nette betaalbare prijs.

Ook de omstandigheden bepalen de kosten van het stukadoorswerk. Zo heeft de huidige ondergrond te maken met de prijs die wij berekenen. Een muur die behangklaar is, geeft minder stucwerk en zorgt dus voor een lagere prijs. De prijzen van het stucwerk zijn bijvoorbeeld juist weer hoger als de gewenste wandafwerking een grotere laagdikte vereist. Bovendien: hoe groter de opdracht, hoe lager de prijs per m2.

Stucwerk in Rotterdam tegen verlaagd btw tarief

Op het moment hoeft u tijdelijk in veel gevallen slechts 6% btw te betalen i.p.v. 21% btw over het uurloon van een stucadoor. Een goede reden dus om nu uw woning of bedrijfspand in Rotterdam en omstreken te verfraaien door mooi stucwerk. Lees hier meer over het verlaagd btw tarief stucadoren en stucwerk Rotterdam.

De voordelen van stucwerk in Rotterdam door WandenPlafondSpuiten.nl:

 • Klantvriendelijkheid en de jarenlange ervaring van stucwerk Rotterdam.
 • Uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen.
 • Snelle en nette uitvoering van stucwerk.
 • Stuc werk van goede kwaliteit is de basis voor een verdere inrichting.
 • Gratis advies en prijsopgave voor stucwerk in Rotterdam.

Stucwerk Rotterdam werkt netjes en schoon. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld dubbel schoeisel. Een paar voor op de werkplek en een paar voor daarbuiten. Stucwerk Rotterdam neemt na oplevering alle afval mee, ruimt op en laat de werkplek achter zoals vóór ons bezoek. Dat is hoe wij het ook graag zouden zien.

Wilt u meer weten over stucwerk in Rotterdam op wanden en plafonds door WandenPlafondSpuiten.nl ? Wilt u vrijblijvende informatie over de kosten of prijzen van onze stucwerken?
Bel ons op 010 - 3105035 of  vul hier het contactformulier in. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Reviews over stucwerk in Rotterdam

review stars

Onderstaande klantenbeoordelingen hebben wij verzameld door onze klanten hierom te vragen maar ook door deze over te nemen van websites waar mensen iets over ons plaatsten.

klantenbeoordelingen en reviews

Over zijn woonkamer stucen in Rotterdam Zuid-Holland schreef Peter de Breede:

‘ Hebben bij mij de woonkamer compleet gestuct....’

Hebben bij mij de woonkamer compleet gestuct. Zeer vakkundig in wat ze doen. Nog steeds zeer tevreden met het resultaat.

informatie wandenplafondspuiten.nl

Bekijk de meest recente beoordeling over ons ook op de onafhankelijke website voor klantenbeoordelingen Allebedrijvenin.nl en overtuig uzelf van de vakkennis en uitstekende service die u als onze klant ontvangt.

klantenbeoordelingen en reviews

03 februari 2014 om 20:13 schreef Diederik uit Rotterdam over het sausklaar stucwerk van onze stucadoor:

‘Goede offerte, klein meerwerk niet extra gerekend, goed opgeleverd, op planning’

Alex kwam bij eerste telefoongesprek al kundig over, gaf duidelijk aan hoe hij te werk gaat en welke materialen hij gebruikt. Op basis van mijn email een goede eerste offerte afgegeven en na bezichtiging daar nauwelijks (en in overleg) van afgeweken. Vervolgens op de klus extra dingen gedaan zonder meerwerk te rekenen en op planning opgeleverd.

Eindresultaat is keurig, ik ben zeer tevreden.

button naar de pagina met reviews

Wilt u meer weten over stucwerk in Rotterdam op wanden en plafonds door wandenplafondspuiten.nl ? Wilt u vrijblijvende informatie over de kosten of prijzen van onze stucwerken?
Bel ons op 010 - 3105035 of  vul hier het contactformulier in. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.


logo afbouw wand- en plafondafwerkingen
wand en plafond spuiten

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

latex spuiten    spack spuiten    stucwerk

stucwerk Rotterdam voor wanden en plafonds
stucen in Rotterdam van buitengevel

ook reviews over ons stucwerk in Rotterdam door WandenPlafondSpuiten.nl

Uw keuken of meubels laten spuiten in elke gewenste kleur?

Kijk hier op onze vertrouwde partnerwebsite:

meubel- en keuken spuiterij Eurobord.nl

facebook logo

Bel nu voor een
gratis offerte
010 - 310 50 35

klik op de foto's voor vergroting

©    WandenPlafondSpuiten.nl  |  Boterdiep 17   3077 AW   Rotterdam  |  Tel. 010 3105035  |  Disclaimer & privacy policy
Webbouw  |  SEO  |  Social Media  door site4lease  webworks