Stucwerk

Stucwerk of stucen is het vlak maken van wanden, muren en plafonds d.m.v. een afwerklaag van cement- of gipsgebonden mortel. Deze specie of pleister afwerklaag kan door verdere toevoegingen in samenstelling variëren en dient ter verfraaiing of bescherming van wand en plafond.

WandenPlafondSpuiten.nl heeft een zeer tevreden klantenkring van zowel particuliere als zakelijke klanten. Lees hier wat anderen over ons vertellen op de pagina stucwerk reviews.

Stucwerk wordt aangebracht door een stukadoor. Dit gebeurt grotendeels handmatig met behulp van speciaal stukadoorsgereedschap.

De ervaren stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl verrichten sinds vele jaren stucwerkzaamheden voor particulieren en bedrijven in zowel de renovatie als nieuwbouw.

Wij zijn gevestigd in Rotterdam maar werkzaam in geheel Nederland en België.

Bel nu WandenPlafondSpuiten.nl op 010 - 3105035 voor meer informatie over het aanbrengen van stucwerk in uw woning of bedrijspand. Of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Bent u woonachtig in België of Vlaanderen belt u dan voor stucwerk of een plafonneerder s.v.p. 0031 10 3105035. Ook onze klanten in België zijn wij zeer graag van dienst!

klantenbeoordelingen en reviews

Over het stucwerk van de wanden van haar woning door onze stucadoors in Bergen op Zoom Noord-Brabant, schreef mevr. Sliep:

‘Afspraak is afspraak en werk ook nog naar tevredenheid uitgevoerd’

Vanaf eerste gesprek tot en met vertrek van medewerker alles conform afspraak verlopen. Geleverd werk naar tevredenheid.

Relevantie: stucwerk wanden, stucadoors, Bergen op Zoom


Stucwerk en de mogelijkheden

Raapwerk of raaplaag

Raapwerk is het vlak en strak maken van ruwe wanden en plafonds met behulp van een vrij dikke laag gipsmortel. Bij dunnere lagen, tot 6 millimeter, wordt gesproken van pleisterwerk.

Een raaplaag is tussen 7 millimeter en 5 centimeter dik. Raapwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alle verdere wand- en plafondafwerkingen: sierpleister, spachtelputz, verf, sausen, behangen, etc.

U kiest zelf de mate van gladheid. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te "rapen". Bovendien kunnen door deze grotere laagdikte, in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt.

Raapwerk wordt gedaan met gips en gips werkt vochtregulerend: het kan vocht opnemen en het opgenomen vocht weer afstaan. Vanwege zijn dikte is een raaplaag ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Daarnaast werkt gips brandvertragend.

Het waterpas en haaks zetten van de raaplaag is heel belangrijk. Zeker als er later tegelwerk wordt aangebracht. Is de wand niet goed waterpas, dan ziet u dit terug in het tegelwerk. Ook in de keuken en badkamer is het erg belangrijk dat de raaplaag waterpas en haaks is. Is de wand niet goed waterpas en haaks? Dan krijgt u een lelijke kier te zien tussen de keukenkastjes, aanrechtblad en de wand of tussen het bad, douchebak en de wand.

Pleisterwerk of pleisterlaag

Houdt u van strakke wanden en plafonds in uw woonkamer of andere ruimtes? Dan is pleisterwerk het juiste product voor u. Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel.

Een pleisterlaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Pleisterwerk kan overal binnenshuis worden toegepast, mits er een goede ondergrond aanwezig is. Een pleisterlaag levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister, spachtelputz, verf, sauzen, behang, etc. U kiest zelf hoe glad u uw wanden of plafond wilt hebben.

Pleisterwerk kan bijvoorbeeld gebruikt worden als strakke afwerking van uw woon- en slaapkamers, maar is ook geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Net als raapwerk is pleisterwerk vochtregulerend en heeft het brandvertragende eigenschappen.

Na de oplevering van het pleisterwerk kunt u de muren sausen of behangen. U kunt dan ook kiezen uit twee vormen van glad pleisterwerk: behangklaar pleisterwerk of sausklaar pleisterwerk. Behangklaar pleisterwerk is strak getrokken en ideaal om te behangen. Bij de sausklare variant wordt het pleisterwerk spiegelglad afgewerkt zonder krassen of oneffenheden.

Behangklaar stucwerk

Als u uw muren wilt behangen, dan adviseren wij u voor behangklaar stucwerk te kiezen. Bij behangklaar stucadoren is het stucwerk net iets minder glad dan stucwerk dat schilder- of sausklaar is gemaakt. Dit scheelt werk voor de stucadoor en is hierdoor meestal iets goedkoper in prijs. Als ondergrond voor mooi strak behangwerk is dit ruim voldoende.

De werkwijze voor behangklaar en spack spuitklaar stucwerk is als volgt:

 1. Voorstrijken van wanden en plafonds om een goede hechting van de nieuw aan te brengen stuclaag te garanderen.
 2. Aanbrengen en afrijen van de gipslaag om haaksheid van de wand te bewerkstelligen.
 3. Afmessen (gladtrekken) van deze gipslaag.
 4. Na het aandrogen wordt de gipslaag gesponst en nogmaals afgemesd voor een glad eindresultaat.
 5. Opruimen van de werkplek. Alle afplakmaterialen e.d. verwijderen en uiteraard netjes afvoeren.

Wanden en plafonds zijn nu strak en glad gestuukt en geschikt om te behangen of af te werken met spack spuitwerk.

Sausklaar stucwerk

Wilt u uw wanden of muren na het stucen voorzien van een mooie kleur naar keuze door deze te schilderen, sausen of in kleur te laten spuiten met ons airless spuitsysteem voor latex verven? Dan kiest u voor 'sausklaar' stucwerk. Sausklaar stucwerk maakt uw wanden glad en strak.

De werkwijze voor sausklaar stucwerk is als volgt:

 1. Voorstrijken van wanden en plafonds om een goede hechting van de nieuw aan te brengen stuclaag te garanderen.
 2. Aanbrengen en afrijen van een gipslaag om haaksheid van de wand te bewerkstelligen.
 3. Afmessen (gladtrekken) van deze gipslaag.
 4. Na het aandrogen wordt de gipslaag gesponst en nogmaals afgemesd voor een glad eindresultaat.
 5. Natspuiten met water en nogmaals afmessen.
 6. Nogmaals afpleisteren van het stucwerk om de laatste kleine oneffenheden te egaliseren.
 7. Opruimen van de werkplek. Alle afplakmaterialen e.d. verwijderen en uiteraard netjes afvoeren.

Wanden en plafonds zijn nu super strak en geschikt voor afwerking met latex muurverf in elke gewenste kleur. Voor een extra mooie afwerking van sausklaar stucwerk adviseren wij deze airless te laten spuiten.

Bel ons nu op 010 - 3105035 voor een snelle en gratis offerte voor het airless spuiten en aanbrengen van stucwerk op uw wanden en plafonds.

Sierpleister

Sierpleister is een mooie wandafwerking die kan worden aangebracht in vele kleuren. De sterke afwerking van sierpleister is ideaal omdat het stootvast is en goed schoon te maken.Sierpleister is de laatste laag en dus bepalend voor het uiterlijk van de wand. Het aanbrengen van sierpleister is nauwkeurig werk en vraagt om ervaring. Daarom kunt u sierpleister het beste laten aanbrengen door een stukadoor.

Sierpleister is er in verschillende soorten, variërend in uiterlijk door diverse structuren, zoals:

 • Spachtelputz stucwerk
 • Granol stucwerk
 • Rustiekputz stucwerk
 • Barokpleister
 • Minigraniet sierpleister
Meer informatie over sierpleister leest u hier

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz of spachtelpleister is één van de bekendste sierpleisters. Het is een sierpleister waarin steenkorreltjes zijn verwerkt. U krijgt zo structuur in uw stucwerk, voor een verzorgde afwerking van wanden en muren.

Spachtelputz stucwerk is weerbestendig, kleurvast, afwasbaar, stootvast en hard van structuur. Hierdoor is deze wandafwerking geschikt voor binnen en buiten.

Lees hier meer over spachtelputz stucwerk

Granol stucwerk

Granol is een sierpleister die uw kamer een compleet nieuw uiterlijk kan geven. Vooral in de jaren zeventig en begin jaren tachtig was granol zeer populair. Sommige mensen vinden het een 'ouderwetse' afwerking maar granol lijkt weer helemaal terug te komen.

Steeds meer huishoudens laten deze sierpleister weer aanbrengen op hun wanden en muren. Omdat granol in verschillende structuren kan worden aangebracht hoeft het niet ouderwets te zijn. U kunt voor een moderne structuur kiezen voor een mooie uitstraling.

Granol kan door de structuur in verschillende patronen, vormen en decoraties op de muur worden aangebracht. Het voordeel van granol is dat het eenvoudig over te schilderen is als u een nieuw kleurtje op uw muur wilt.

Granol is een product waarmee onze stucadoors al jaren ervaring hebben. Het wordt met een spaan op de muur aangebracht. Dit kan zowel binnen als buiten.

Schuurplafond of schuurwerk

Het realiseren van een schuurplafond of schuurwerk is traditioneel vakwerk. De decoratieve cirkelvormen worden met een spaan op het plafond aangebracht. Om het mooie, egale schaduweffect te verkrijgen, moet de stukadoor het schuurwerk in één keer aanbrengen en afwerken. Het pleisterwerk droogt op in de karakteristieke korrelstructuur en hoeft niet meer te worden gesausd. De dikte van het schuurwerk varieert van 4 tot 9 mm. Omdat schuurwerk niet stootvast is, wordt het vaker toegepast op plafonds dan op wanden.

Bij schuurwerk wordt een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton. Het ‘schuur’ effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Dit wordt ook wel ‘halve manen’ of ‘maantjesplafond’ genoemd.

Opknappen en renoveren van wanden, muren en plafonds

Ook voor complete renovatie van wanden, muren en plafonds kunt u bij ons terecht. Voor een stuclaag van millimeters dun pleisterwerk tot vele centimeters dikke raaplagen. Neem bijvoorbeeld die oude muur waarvan de pleisterlaag is beschadigd en zelfs hier en daar de stenen zichtbaar zijn.........

Onze stucadoor knapt hem weer voor u op. Wandenplafondspuiten.nl staat voor vakmanschap in wand- en plafondafwerking met alleen de beste materialen. Na het stukadoren heeft u weer een wand of plafond met een strakke gladde pleisterlaag die verder kan worden afgewerkt op één van de bovenstaande manieren naar keuze.

Na het glad pleisteren van wand en/of plafond door onze stukadoor, kunnen deze verder worden afgewerkt. Momenteel erg populaire eindafwerkingen zijn
latex spuiten en spack spuiten. Beide in elke kleur mogelijk. Zowel glad als met structuur. Voor zowel natte- als voor droge ruimtes.

Renovatie stucwerk

Wilt u uw huidige woning laten renoveren of is het stucwerk aan een renovatie toe? De ervaren stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl zorgen voor een professionele en vakkundige renovatie of aanpassing van uw bestaande of zojuist gekochte woning.

In oudere woningen verrichten wij renovatie stucwerk door het oude (door bijvoorbeeld vocht en oudheid aangetaste) stucwerk te verwijderen en een nieuwe cement gebonden stuclaag aan te brengen.

Ook kan ons stucadoorsbedrijf muren, plafonds en trappen weer in originele staat terugbrengen. Voor renovatie stucwerk is gedegen deskundigheid en vakbekwaamheid nodig. Bij WandenPlafondSpuiten.nl bent u hiervoor aan het juiste adres.

Trap renovatie

Traprug voor renovatie van de oude stuclaag
Aangebracht stucanet voor stucwerk in gebogen vormen
trap na renovatie van stuclaag

Uitgevoerde traprenovatie van een traprug. Oorspronkelijk uitgevoerd met gips op riet. Bij deze renovatie werd eerst het losse materiaal verwijderd.

Op de middelste foto is zogenaamd 'stucanet pleisterdrager' aangebracht op de plaats van het orginele riet. Stucanet pleisterdrager is gelast gegalvaniseerd traliewerk met kartonstroken wat tegen de ondergrond kan worden bevestigd met o.a. staaldraad en krammen.

Dit stucanet wordt veelal toegepast op plaatsen en ondergronden met vergrote kans op barsten en scheuren en op plaatsen waar wordt gestuukt in gebogen vormen. Hierop wordt eerst een raaplaag gipsmortel aangebracht als basis die zich vastzet tussen het traliewerk en het karton.

Op de foto rechts is deze raaplaag afgewerkt met een gladde pleisterlaag. Deze pleisterlaag is geschikt als eindafwerking maar kan tevens verder worden afgewerkt met o.a. muurverf in iedere gewenst kleur.

Prijzen en kosten stucwerk

De kosten van stucwerk kunnen nogal verschillen. Dit heeft te maken met de soort afwerking die u kiest, maar ook met de kwaliteit van de stucadoor. De stucadoors van WandenPlafondSpuiten.nl leveren kwalitatief uitstekend stucwerk tegen een nette betaalbare prijs.

Ook de omstandigheden bepalen de kosten van het stukadoorswerk. Zo heeft de huidige ondergrond te maken met de prijs die wij berekenen. Een muur die behangklaar is, geeft minder stucwerk en zorgt dus voor een lagere prijs. De prijzen van het stucwerk zijn bijvoorbeeld juist weer hoger als de gewenste wandafwerking een grotere laagdikte vereist. Bovendien: hoe groter de opdracht, hoe lager de prijs per m2.

Voordelig stucwerk tegen verlaagd btw tarief

Op het moment hoeft u tijdelijk in veel gevallen slechts 6% btw te betalen i.p.v. 21% btw over het uurloon van een stucadoor. Een goede reden dus om nu uw woning of bedrijfspand te verfraaien door mooi stucwerk. Lees hier meer over het verlaagd btw tarief stukadoren en stucwerk.

De voordelen van stucwerk door WandenPlafondSpuiten.nl:

 • Klantvriendelijkheid en vele jaren ervaring.
 • Gratis advies en prijsopgave.
 • Uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen.
 • Stuc werk van goede kwaliteit is de basis voor een verdere inrichting.
 • Snelle en nette uitvoering van stucwerk.

Onder ‘netjes en schoon werken‘ verstaan wij bijvoorbeeld het gebruik van dubbel schoeisel. Een paar voor op de werkplek en een paar voor daarbuiten. Wij werken zo schoon mogelijk. Na oplevering nemen wij alle afval netjes mee, ruimen op en laten de werkplek achter zoals vóór ons bezoek. Zo zouden wij het namelijk zelf ook graag zien.

Wilt u meer weten over stucwerk op wanden en plafonds door WandenPlafondSpuiten.nl ? Wilt u vrijblijvende informatie over de kosten of prijzen van onze stucwerken?
Bel ons op 010 - 3105035 of  vul hier het contactformulier in. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Reviews stucadoor / stucwerk

review stars

Onderstaande klantenbeoordelingen hebben wij verzameld door onze klanten hierom te vragen maar ook door deze over te nemen van websites waar mensen iets over ons plaatsten.

klantenbeoordelingen en reviews

Over het stucwerk van onze stucadoor in Zoetermeer, Zuid-Holland schreef dhr. J.Peelen:

‘Prima kwaliteit, geleverd door mensen die hun vak verstaan’

De kwaliteit die ik graag zie is geleverd. In eerste instantie telefonisch afspraken gemaakt en mijn wensen kenbaar gemaakt. Stukadoor is als eerste begonnen en deze verstaat zijn vak erg goed.

Een week later zijn mijn wanden en plafonds gespoten met latex met een verbluffend eindresultaat.

Pluspunten: Denken met je mee

informatie wandenplafondspuiten.nl

Bekijk de meest recente beoordeling over ons ook op de onafhankelijke website voor klantenbeoordelingen Allebedrijvenin.nl en overtuig uzelf van de vakkennis en uitstekende service die u als onze klant ontvangt.

klantenbeoordelingen en reviews

08 februari 2014 om 22:45 schreef Arien uit Rotterdam over het stucwerk van onze stucadoor:

‘Betrouwbare partij’

Na het stucwerk te hebben gezien bij mijn buren heb ik contact opgenomen met wandenplafondspuiten.nl. Er is duidelijke communicatie en er worden goede afspraken gemaakt. De afspraken worden keurig nagekomen. Het resultaat is zeer netjes en naar alle tevredenheid. Een aanrader.

Pluspunten: snelle communicatie

09 oktober 2013 om 14:19 schreef Tanne van Zandwijk uit Schiedam over ons stucwerk en latexspuiten:

‘Een zeer goed en professioneel bedrijf!’

Via Google zijn wij bij wandenplafondspuiten.nl terecht gekomen.
De wanden en plafonds zijn super straks geworden. Achteraf moesten er nog een paar kleine dingen worden bijgewerkt. Dit was geen probleem en is zeer snel en professioneel uitgevoerd.

Heel erg bedankt en wij raden wandenplafondspuiten.nl zeker aan iedereen aan!!!

Pluspunten: Een goede en snelle service en een top kwaliteit!

29 augustus 2013 om 22:23 schreef dhr. S van Haaften uit Den Haag over ons behangklaar stucwerk:

‘Super tevreden over het stucwerk’

Ik ben super tevreden met het stucwerk wat deze mannen hebben geleverd.

De stucadoor had een kamer sausklaar opgeleverd. Terwijl deze eerste kamer door Alex met muurverf in kleur werd gespoten was het behangklaar stucadoren van kamer twee al in volle gang.

Vlot, secuur, volgens afspraak en nog vriendelijk ook. Pluim voor deze mannen!

Pluspunten: nemen de tijd voor het geven van een goed advies. Ook een extra verzoekje was geen enkel probleem!

button naar de pagina met reviews

Wilt u meer weten over stucwerk op wanden en plafonds door WandenPlafondSpuiten.nl ? Wilt u vrijblijvende informatie over de kosten of prijzen van onze stucwerken?
Bel ons op 010 - 3105035 of  vul hier het contactformulier in. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.


logo afbouw wand- en plafondafwerkingen
wand en plafond spuiten

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

latex spuiten    spack spuiten    stucwerk

stucwerk wanden en plafonds
stucen buitengevel

reviews WandenPlafondSpuiten.nl

Uw keuken of meubels laten spuiten in elke gewenste kleur?

Kijk hier op onze vertrouwde partnerwebsite:

meubel- en keuken spuiterij Eurobord.nl

Werken bij WandenPlafondSpuiten.nl

Bekijk hier onze vacatures

facebook logo

Bel nu voor een
gratis offerte
010 - 310 50 35

klik op de foto's voor vergroting

©    WandenPlafondSpuiten.nl  |  Boterdiep 17   3077 AW   Rotterdam  |  Tel. 010 3105035  |  Disclaimer & privacy policy
Webbouw  |  SEO  |  Social Media  door site4lease  webworks